V sobotu odštartujú 11. ročník prejazdu Jozefínkou

11.01.2008 Stropkov

Bukovec/Stropkov 11. januára (TASR) - Spríjemnenie víkendových chvíľ a oprášenie histórie je cieľom 11. ročníka prejazdu Jozefínkou, ktorý odštartujú v obci Bukovec v Stropkovskom okrese v sobotu ráno.
Každoročne sa na spomínanej turistickej akcii zúčastňuje vyše 200 ľudí nielen z kraja pod Duklou, ale aj z Prešova, Košíc a pod. \"Počasie nám zatiaľ praje, snehu máme dostatok, takže už len vytiahnuť bežky... , \" uviedol dnes pre TASR organizátor akcie Miroslav Maskalík. Dodal, že pripravené sú dve trate s dĺžkou 25 a 9 kilometrov. Prvá povedie z Čertižného pod Beskydom cez Bukovú hôrku, druhá z rázcestia pri obci Miroľa cez Bukovú hôrku do Bukovca. Pre záujemcov sú v sobotu ráno pripravené autobusy, ktoré budú milovníkov prírody zvážať na trať zo Svidníka aj Stropkova.
Jozefínka je stará historická obchodná aj poštová cesta, v minulosti spájajúca sever s juhom - Krakov s Viedňou. Počas tohtoročnej turistickej akcie sa jej účastníci zastavia aj na Bukovej hôrke, na ktorej sa trikrát ročne konajú púte gréckokatolíkov.
 

Vyberte región